Oceana Baby Spa

Baby Massage

Volledige ontspanning voor jou en je baby!

BABY MASSAGE

Van 6 weken tot 9 maanden.

Baby's gaan dankzij de Shantala babymassage beter slapen, hebben minder last van krampjes of constipatie en het zorgt vaak voor een betere nachtrust. Ook stimuleert het de ontwikkeling van de hersenen en de spierontwikkeling. Los van de voordelen voor jouw baby, zoals ontspannen, slapen en het verlichten van de darmkrampjes is het ook goed voor de ouders. Door je baby te masseren neem je echt even tijd voor elkaar. Hierdoor ontspant niet alleen je baby maar ook jijzelf. Ook voor moeders met een postpartum depressie werkt babymassage positief. Deze moeders voelen zich vaak minder gedeprimeerd en meer verbonden met hun baby. Tijdens de massage sessie masseer je je eigen baby onder begeleiding van een gediplomeerde babymasseuse en krijg je de juiste technieken mee om dit thuis verder toe te passen.

Shantala babymassage komt oorspronkelijk uit India. De Franse arts Frederick Leboye ontmoette in een sloppenwijk Shantala die haar baby aan het masseren was. Hij was zo onder de indruk dat hij het heeft geïntroduceerd in het Westen. Het was tijd dat er ook in het Westen tijd gemaakt werd voor quality time tussen ouder en kind, dit resulteert in een nog betere hechting en geborgenheid. Onder de naam Shantala introduceerde hij deze massagetechniek als eerbetoon aan de moeder die hij ontmoette in Calcutta.

Bij de Shantala massage kijk je wat je baby nodig heeft en aangeeft. Het is een massage waarbij de baby zelf aangeeft wat hij nodig heeft. Een massage waarbij je kijkt naar de lichaamstaal van je baby en hier je technieken en volgorde van de massage op aanpast. Tijdens een massage is er een daling van de hoeveelheid stresshormoon zoals adrenaline en cortisol en een stijging van oxytocine. Oxytocine (het gelukshormoon) zorgt voor rust en geborgenheid. Hierdoor zal de hechting tussen ouder en kind tijdens een massage versterkt worden en je leert de lichaamstaal van je baby nog beter te begrijpen.

Direct boeken

Nieuw bij Oceana Baby Spa!

Cursus shantalla baby massage

CURSUS SHANTALLA MASSAGE

  • 4 lessen 3 lesdagen
  • Privé cursus
  • Icl. lesmateriaal

60.00

Boeken